2015/05/19

Начальна література для дітей з особливими освітніми потребами

У нашій бібліотеці представлено навчальну літературу для дітей з особливими освітніми потребами різних категорій. 
Докладніше дивіться у розділі "Навчання дітей з ООП"

Блінова Г. Й. Вчимося логічно мислити. – К.: Ліга, 2008. – 252 с.: іл.
Запропонований посібник вміщує практичний матеріал для розвитку мислительних операцій у дітей з інтелектуальними вадами.
Розрахований на учителів та вихователів початкових класів спецшкіл різного  виду, ПМПК та студентів факультетів з корекційної педагогіки та психології педагогічних вузів.




Ілляшенко Т. Д. Чому їм важко вчитися? Методичний посібник, присвячений питанням психолого-педагогічної допомоги молодшим школярам із труднощами у навчанні. Київ: Видавництво "Початкова школа", 2003. – 128 с.
Посібник адресовано практичним психологам, педагогам початкової школи, батькам, які хочуть допомогти своїм дітям у навчанні та розвитку




Синьов В. М. Психологія розумово відсталої дитини: підручник / В. М. Синьов, М. П. Матвєєва, О. П. Хохліна. – К.: Знання, 2008. – 359 с.
У підручнику вперше в українській спеціальній психології наведено систематизовану науково-практичну інформацію про особливості розвитку дітей з інтелектуальними вадами. Розглядаються питання сучасного тлумачення розумової відсталості, її проявів у пізнавальній та емоційно-вольовій сферах діяльності особистості та поведінці дитини. Особлива увага приділяється можливості та психолого-педагогічним умовам корекційного впливу на пошкоджений розвиток з метою його поліпшення, максимально можливого виправлення типових недоліків у дошкільному і шкільному віці.
Розраховано на студентів, які навчаються за освітніми програмами "Корекційна освіта", "Дошкільна освіта", "Початкова освіта", "Соціальна педагогіка", а також педагогів і психологів загальних і спеціальних дошкільних та шкільних освітніх установ і реабілітаційних центрів, аспірантів і докторантів з наукових спеціальностей "Корекційна педагогіка" та "Соціальна педагогіка", батьків дітей з порушенням розумового розвитку






Немає коментарів:

Дописати коментар